Okul cagindaki cocuklarin beslenme alsikanliklarinin 6-12 yas arasinda cocugun edindigi aliskanliklarin omur boyu surdurecegi bir donemdir.  Cocuklarimizi 6 yasina kadar olan sureci evde daha kontrollu  saglik ve dengeli bir sekilde beslemeye gayret gosterdikten sonra okul cagi geldiginde artik kendisi bu aliskanliklarini surdurecegini bilmekteyiz. Bu donemde kazandiracaginiz olumlu aliskanliklar onlarin buyume egrisini olumlu surdururken olumsuz beslenmesi de gelisimini yavaslatmakla kalmaz hayati boyunca mallesef cesitli saglik sorunlariyla bogusmasina zemin hazirlamaktadir. Biz cocuk hekimleri ve siz ebeveynler olarak iste tam bu noktada okula baslayan cocugunuzun hem saglikli hem de olumlu aliskanliklar kazanabilmesi icin beslenme piramitlerinden yararlanmaktan geri kalmamaliyiz. Gunluk beslenme programlarini hazirlarken burada yer alan besin gruplarinin ona verecegi saglikli ve dengeli beslenme aliskanligi kazanmasina yardimci olabiliriz .

Hangi besin, ne işe yarar?

Süt, yogurt ve peynir, : Güçlü kemik diş ve kaslara sahip olmak için gerekli protein, kalsiyum ve D vitaminini sağlar.

Balik et, tavuk, , yumurta, findik , fasulye  ve tahıl ürünleri: Güçlü kaslar için gerekli , demir protein , B vitaminlerinin yanı sıra bazı mineralleri sağlar.

Ekmek, tahıl, makarna: B vitamini, demir ve mineralle birlikte kompleks karbonhidrat içerdiği için, enerji ihtiyacını karşılar.

Sebzeler: Özellikle C ve A vitamini, kompleks karbonhidrat ve posa içerir. Hepimizinde bildigi gibi bazi cocuklar   genelde sebze tüketmeyi sevmezler. Onlara sebzeleri sevdirmek için bazı yöntemler kullanılabilirsiniz. Örneğin domates , salatalik  gibi sebzeler çiğ olarak daha kolay tüketilirken, bazı dogal urunlerle  hazırlanan soslarla sebzeler çocukların damak tadına hitap edebilir.

Meyveler: Özellikle C ve A vitaminiyle birlikte, potasyum gibi bazı mineralleri içerir.