SU KENARINDA VE DENİZDE BEBEKLE…

Bebeğinizi asla havuz yanında yalnız bırakmayın, bir an bile!

Evinizde havuz varsa, etrafını mutlaka çit ile çevirin. Bebeğiniz emekliyor veya yürüyorsa TEN TEMASI YAKINLIĞINDA olmalısınız.
Yüzmeye yardımcı kolluklara güvenmeyin, can yeleğinin yerini asla tutmaz, size ve bebeğinize  yalancı bir güvenlik hissi verir.
Çocuklar 4 yaşından önce gelişimsel olarak yüzme derslerine hazır değildirler. 4 yaşından önce alınan dersler boğulma riskini azaltmaz.
Bebeğim denize girebilir mi?

  • Denizin soğuğu 6 ayını doldurmamış bebeği üşütebilir.  Bu nedenle temiz su doldurulmuş, güneşte ılınmış bir şişme havuzda onu serinletebilirsiniz, üşümesini de engellemiş olursunuz.  Temmuz ve Ağustos aylarında sular daha sıcaktır.  Bu aylarda bebeklerin denizi denemeleri daha kolaydır.  Daha çok severler.
  • Plajların çok kalabalık olduğu hafta sonlarında bebekleri denize sokmamak daha iyi olabilir. Bu kalabalık günlerde koli mikrobu artış gösterir.
  • Deniz derinden başlıyorsa son derece dikkatli olmalısınız. Elinizden kayması durumunda dibe inebilir!  Mutlaka kolluk, yada kendi can yeleği olan bir mayo giydirmelisiniz.  Derinden giriyorsanız yanınızda 2.  bir kişi size yardımcı olmalıdır.  Yoksa denemenizi önermem.  Derinde bebeğin yanındaki erişkinler iyi yüzme bilmelidirler

Hazırlayan:

Dr Gülnihal Şarman

Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı

 

 

Leave a Response